Cornuri cu branza si marar

Postat de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri
10 Dec 2013 | 5406 vizualizari
Cornuri cu branza si marar

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cub drojdie proaspata

Pentru umplutura:

  • 9 cartofi potriviti
  • 1 legatura potrivita marar verde
  • 300 g branza sarata
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ou

Mod de preparare

Drojdia o frecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele caldut si  faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite. Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam apa si faina, dar aluatul il lasam mai moale, adaugam uleiul, acoperim bolul unde se afla aluatul si il lasam aproximativ 1 ora pana isi dubleaza din nou volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Cartofii ii lasam cu coaja, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare timp de 30 de minute. Lasam cartofii sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mari, la fel si branza. Peste cartofi si branza adaugam mararul tocat marunt, piper dupa gust, oul si amestecam. Daca umplutura este prea tare adaugam smantana, eu am adaugam 2 linguri de smantana si sare daca mai este nevoie.

Cand aluatul a crescut mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste  de maini.

Pe masa de lucru presaram faina, punem aluatul si il intindem pana are 1 cm grosime, se taie triunghiuri, iar la baza punem cate o lingurita din umplutura si il rulam de la baza spre varf.

Cornurile se coc pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pensula cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura lapte.

Se introduc la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute pana acestea se rumenesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornuri cu branza si marar

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza si marar

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...

Citeste continuarea

Cornuri sărate,cu brânză

Postat de diaconta

Cornuri sărate,cu brânză

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin. Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2013, 18:07
ce bune
la 10.12.2013, 18:12
bune
la 10.12.2013, 18:19
Imi place branza cu marar, in consecinta vreau si eu 2-3 cornuri
la 10.12.2013, 18:24
ce cornuri faine
la 10.12.2013, 18:25

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking