Cornuri cu gem si nuca

Postat de Oana in Dulciuri
10 Apr 2009 | 18793 vizualizari
Cornuri cu gem si nuca

Iata un mod minunat sa-ti incepi dimineata cu niste cornuri proaspete, calde, servite cu un pahar cu lapte dulce, iamiii!

Ingrediente

  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si racit
  • 2 linguri cu zahar
  • jumatate lingurita cu sare
  • un ou
  • coaja rasa de portocala
  • 550 g faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • Umplutura:
  • un borcanel de 300 g cu gem, eu am avut de prune
  • un pumn mare de nuci zdrobite la robot
    • Mod de preparare

      Toate ingredientele se pun in aceasta ordine in masina de paine si se seteaza programul pentru framantat si dospit. La mine dureaza 1h20. Daca nu aveti masina d epaine, puneti faina intr-un bol mare, faceti o gaura la mijloc si adaugati restul ingredientelor. Framantati 10-15 minute, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, intr-un loc cald.

      Se scoate aluatul pe masa de lucru, se presara cu faina din belsug si se rup bile de marimea unui pumn care se framanta putin si apoi se intind cu facaletul. Se formeaza un dreptunghi si apoi se taie cu un cutit ascutit sub forma de triunghiuri.

      Ingredientele pentru umplutura se amesteca intr-un bol si se pune cate o lingurita pe fiecare triunghi de aluat.

      Se ruleaza de la baza spre varf si se pun cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul intre timp, iar tava cu cornuri se lasa inca jumatate de ora la dospit, langa cuptor, la caldurica

      Inainte de coacere, se ung cornurile cu un ou batut si putin lapte, apoi se presara pe ele zahar brun. Se coc la foc mic, 15 minute.

      Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe un platou, curatand marginile de gemul care a mai iesit din cornuri si s-a caramelizat in tava

      Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

      Retete asemanatoare

      Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu gem

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri pufoase cu gem

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2009, 21:10
e a treia oara cand fac saptamana asta! Nu-i mai satur pe ai mei!
azi le-am umplut cu rahat si cu ciocolata!
la 29.03.2009, 22:00
adevarul e ca-s bune rauuuu
la 30.03.2009, 10:20
Super, bravo Cata! ia sa fac si eu cu rahat
la 16.11.2010, 13:24
Draga mea, tu esti cea care a reusit sa ma convinga sa-mi fac cont pe site, numai pentru a-ti transmite aprecierea mea. Retetele tale sunt extraordinar de bune si de sigure, pentru ca nu o data mi s-a intamplat sa incerc o reteta si sa nu-mi iasa. In 8 nov, a fost ziua baietelului meu si am vrut sa-i fac prajitura cu mac, dar pierdusem hartiuta cu reteta. Din fericire, am gasit la tine reteta prajiturii Tosca. Multumesc frumos! Pupici.
la 17.11.2010, 10:51
Chrystyn, multumesc foarte frumos pentru aprecieri Bine ai venit la noi si te asteptam cu retete

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking