Ingrediente
- Pentru aluat:
- făină albă de grâu 700 g.
- brânzică cu smântână Ceva fin de la Delaco 300 g,
- ulei de arahide 30 ml,
- zahăr tos 3 linguri,
- sare iodată 20 g,
- drojdie uscată 2 lingurițe,
- lapte călduț 250-300 ml,
- ou 1 bucată,
- Pentru umplutură:
- dulceață de nuci verzi cca. 50 g,
- nucă de cocos rasă cca. 50 g,
- ciocolată neagră cca. 100 g,
- dulceață de vișine cca. 50 g.
Mod de preparare
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.
Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată sau o linguriță de dulceață și se presară puțină nucă de cocos. Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se ung cu puțină apă. Se pun la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.
Se pot servi calde sau reci. Spor la treabă și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dospite a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|