Cornuri pufoase cu marmelada

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
13 Iun 2013 | 17559 vizualizari
Cornuri pufoase cu marmelada

Intr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase si cu ingrediente la indemana si sa fie si cu gem sau marmelada, ca de, asta era prin camara…asa ca am inceput sa butonez google-ul si ghici peste cine am da eu? Peste site-ul Gabrielei Duceag,( http://retetepapabun.ro/). Ee, aici am gasit reteta si cand sa vad al cui este site-ul am avut o surpriza placuta! Multumesc Gabita pentru reteta super super delicioasa si usoara.

Ingrediente

  • pentru 24 de cornuri:
  • Aluat:
  • 600-700 gr faina
  • 200 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 7 gr drojdie uscata)
  • 4 linguri untura
  • 1 ou

Mod de preparare

Punem intr-o cana drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam sa se lichefieze. Cand s-a lichefiat, adaugam putin lapte cald si 2 linguri de faina, omogenizam si o lasam sa dospeasca intr-un loc ferit de curent.

Intr-un castron mai incapator, punem  600 gr faina, maiaua crescuta, iaurtul, laptele, oul, sarea, zaharul si untura si framantam cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam cate o lingura. Aluatul trebuie sa fie usor de manevrat si nelipicios. Eu am pus 600 de gr la inceput apoi am mai adaugat vreo 3 linguri de faina (depinde cat de uscata este faina) si depinde si de cat de mare este lingura cu care ati masurat untura.

Acoperim castronul cu un prosop si il punem intr-un loc ferit de curent sa creasca.

Cand si-a dublat volumul, imapartim coca in doua si formam cate o bila.

Intindem aluatul in forma de cerc pe blatul pudrat cu faina. Vom taia aprox. 12 raze. Eu am taiat intai in 4 apoi fiecare sfert l-am taiat in 3, si asa mi-au iesit 24 de cornuri destul de babane .

Pe fiecare raza punem cate o bucatica de marmelada sau magiun (orice gem care este mai tare), le rulam de la baza spre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de cpt.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si le coacem pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le pudram cu zahar si le lasam sa se raceasca!

Sunt deliciose si pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornuri cu marmelada si nuca

Postat de sufletista

Desert cornuri cu marmelada si nuca

Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de Creatsa

Cornuri pufoase

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute. Frecam galbenusurile cu zahar si aromele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2013, 18:47
super bune si frumoase!!
la 13.06.2013, 18:50
Daca ai incercat-o tu, acum pot sa o fac si eu.
la 13.06.2013, 18:53
Foarte bune!Le-am preparat si eu
la 13.06.2013, 18:54
ce super sunt
la 13.06.2013, 18:56
Super!!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking