Costine cu miere la tigaie

Postat de yafa in Porc
19 Sep 2010 | 5229 vizualizari
Costine cu miere la tigaie

Ingrediente

  • 4 costine de porc(~600g)
  • 3linguri de ulei
  • 1lingura mare cu miere
  • 1lingura mare cu sweet chilli sos
  • 3catei de usturoi
  • sare, piper
  • condimente pentru carne( amestec cu coriandru, paprica, ghimbir)
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa rosie

Mod de preparare

Amestecam uleiul cu mierea si sosul sweet chilli. Spalam carnea si o asezam in acest amestec intorcand pe ambele parti, acoperim cu folie alimentara si lasam cam 15 minute la odihna. 

Punem intr-o tigaie carnea si marinada, adaugam usturoiul taiat maruntel, condimentele pentru carne si saram si piperam.

Acoperim totul cu apa si asezam pe foc tigaia cu capac. Lasam sa fiarba , adaugand din cand in cand apa pana carnea devine tandra.

Lasam sa scada tot lichidul si carnea sa inceapa sa se rumeneasca in tigaie, intoarcem din cand in cand. Atentie la foc sa nu se arda mierea care va forma un sos gros in tigaie.

Cand carnita este bine rumenita si glasata cu sosul de miere este gata, taiam o ceapa rosie si ardeiul iute si asezam deasupra, amestecam putin in tigaie acoperim cateva minute.

Servim cu garnituri dupa plac. Noi am avut alaturi spaghete cu legume.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costine cu miere la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Postat de rocsi_1612

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile:  Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.  Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce,...

Citeste continuarea

Mușchiuleț de porc cu cartofi aromați cu rozmarin

Postat de panacris

Mușchiuleț de porc cu cartofi aromați cu rozmarin

Mușchiulețul se curăță, se spală și se crestează puțin. Condimentele se amestecă în mojar impreună cu puțin ulei, cu acest amestec se ”masează” mușchiuleții și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2010, 21:30
O cosita te rog frumos
la 19.09.2010, 21:32
la 19.09.2010, 21:34
Laly ai ajuns prima, te las sa alegi Multumesc
la 19.09.2010, 21:35
la 19.09.2010, 21:35
Maria Multumesc

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking