Cosulete cu crema de vanilie sau desertul de duminica

Postat de Constelatialeu in Prajituri
5 Oct 2014 | 3784 vizualizari
Cosulete cu crema de vanilie sau desertul de duminica

Am vrut sa dorm,dar sa dorm toata ziua si ca sa vezi si sa nu crezi ''somnul ratiunii naste.....chestii calorice''......mai am inca timp sa dorm sau sa plec pe dealuri.....aiureli.....

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj bella
  • Crema
  • 3 oua mici ( ca asa au ouat gainile,e criza si la ele)
  • 100 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 450 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • Decor
  • ciocolata in diverse forme
  • sos de ciocolata
  • rodie

Mod de preparare

Aluatul dezghetat il taiem in forma de floricele,il asezam pe niste forme de silicon intoarse invers, ca sa obtinem o forma de cosulet. Bagam tava la cuptorul preincalzit si lasam cca 20 min sa se coaca. Coacem si resturile de aluat, in formele respective. Scoatem tava din cuptor intoarcem cosuletele si lasam sa se raceasca.

Crema:

Ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, amidonul si laptele. Le omogenizam si punem pe foc sa fiarba pana se ingroasa, avand grija sa amestecam tot timpul sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat, dam deoparte si adaugam untul, omogenizam bine.

Asamblare :

Crema calda o punem peste cosuletele de aluat, apoi presaram ciocolata si la final sos de ciocolata.

Restul de crema impreuna cu restul de aluat combinam cu rodie, ciocolata si pregatim 3 cupe cu desert, fiecare face cum are imaginatie si vrea sa combine. Cu astea fiind zise am facut si desertul de duminica

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de vanilie sau desertul de duminica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu struguri

Postat de eumimi

Prajitura cu struguri

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu crema de branza sau cu iaurtul si le adaugam usor peste...

Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Postat de Ina

Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare. Mixam untura din osanza  cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul. Cu compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2014, 14:45
ce bine arata
la 05.10.2014, 14:56
Numai bunatati
la 05.10.2014, 15:03
Frumoase cosulete
la 05.10.2014, 15:11
la 05.10.2014, 15:11
ce fineturi aici la tine... Bravo Cleme!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking