Ingrediente
- faina 700 g.
- drojdie 40 g. (sau 4 lingurite drojdie uscata)
- zahar 60 g. ( aproximativ 4 linguri)
- ulei sau unt 50 ml.
- galbenusuri 5 bucati
- lapte 300 ml
- praf de sare
- coaja de lamaie,
- esenta rom
- zahar vanilat
- mac 300 g.
- zahar 100 g.
- zahar vanilat 1 plic
- lapte 200 ml.
Mod de preparare
Am pregatit aluatul la masina de paine, (dupa cum v-am spus, ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojdia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.
Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe masa de lucru si am intins doua foi dreptunghiulare. Macul si zaharul l-am dat prin rasnita de cafea, apoi l-am amestecat cu laptele si l-am pus la fiert ptr. cca. 10 minute la foc mic. Am impartit umplutura de mac peste drpetunghiurile de aluat, le-am rulat si le-am lasat din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Am pus rulorile intr-o forma de guguluf si le-am pus la copt in cuptorul preincalzit, cca. 40 minute la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|