Cozonac cu rahat si Finetti

Postat de madi_marin in Dulciuri
19 Aug 2010 | 8900 vizualizari
Cozonac cu rahat si Finetti

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata( Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 80 g margarina Unirea
  • esenta de lamaie
  • esenta de portocala
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 100 g rahat
  • 150 g ciocolata Finetti

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar

Mod de preparare

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina cernuta, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita lichida si esentele. Se selecteaza programul de framantare si dospire.

Aluatul gata crescut se pune pe masa infainata, se imparte in doua  si fiecare bucata se intinde. Pe una se presara cubulete de rahat, iar pe cealalta se intinde crema de ciocolata Finetti. Se fac suluri care se impletesc. Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Se unge cozonacul cu galbenusul batut cu laptele si se preasara deasupra zahar. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si Finetti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Reteta de preparare a papanasilor Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata. Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2010, 16:23
Ce bunatate! Vreau si eu! 5 furcu!
la 19.08.2010, 16:29
corina...multumesc pentru furculite.... te servesc cu o feliuta ca mai am....
la 19.08.2010, 16:35
si pentru mine o felie te rog
la 19.08.2010, 17:50
ce frumos a crescut....
la 19.08.2010, 17:57
Esti o harnica ! Arata foarte bine !

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking