Cozonacei " Babani"

Postat de simo_brkic in Dulciuri
15 Apr 2012 | 16146 vizualizari
Cozonacei " Babani"

Azi noapte la 22 am zis ca nu ma pot da baututa!Cozonacii nu au lipsit niciodata de pe masa de Pasti..tin minte mama cati facea..pt tot cartierul =)) si mirosul din casa care incet incet parfuma si curtea :D AM ZIS,AM ZIS..dupa o incercare foarte esuata =)) xD mam apucat sa caut retete pe diverse bloguri.Multumesc Adei din Sibu pt reteta!fara ea nu stiu ce ar fi iesit..avand in vedere si faptul ca nu am multa rabdare eu sa las la dospit sau sa framant..:D ..astfel am facut 2 cozonacei ,da cozonacei pentru ca am folosit cantitatile care le aveam in casa...au iesit 2 MINUNATII :)...folosind jumatate din ingredientele de mai jos

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie de bere
  • 200 g grasime (unt si ulei,dar mai mult unt decat ulei)
  • 250 g zahar
  • 500 lapte cu grasime 3,5 %
  • 5 galbenusuri
  • esente/coji de portocale sau lamaie
  • nuca macinata sau cocos
  • 2 albusuri pt uns
  • 1 vanilie

Mod de preparare

Se incalzeste laptele si se pune in el zaharul si vanilia;se amesteca pana se dizolva si se lasa la racit-cand se adauga sa fie caldut

Se topeste untul la microunde si se amesteca cu uleiul;Se lasa la racit la fel ca si laptele

Se freaca galbenusurile cu sare si esentele sau cojile de lamaie/portocale

Faina se cerne intr un castron marisor si se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia faramitata ,si se acopera cu 2-3 linguri din laptele preparat,se presara putina faina deasupra si se lasa la dospit cca 10-15 min

Cand drojdia a dospit se amesteca cu o lingura de lemn si poi se adauga incet compozitiile de lapte ,galbenusuri si la sfarsit adaugam grasimile framantand cu mana energic cam 20 minute

Se lasa la dospit cam o ora si 1/2

Cand aluatul a crescut se imparte in 4 parti egale;se intinde cate o foaie de lungimea tavii si deasupra punem umplutura,urmand sa facem un sul

Astfel se face inca un sul si il impletim cu celalalt urmand sa asezam in tava pregatita impletitura

Operatiunea se repeta cu celelalte bucati

Si lasam inca 30 minute la dospit in forme

La cuptor poi se lasa cam 40 minute la 170 de grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei " Babani"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cookies

Postat de comanligia

Cookies

Se amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun. Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca. Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar. Se pun...

Citeste continuarea

Inghetata de catina si zmeura

Postat de Ela68

Inghetata de catina si zmeura

Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul.  Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2012, 16:40
unul cu coco si celalalt cu rahat
la 15.04.2012, 16:40
cat am mai muncit la ei..si in 10 min au disparut de pe masa
la 15.04.2012, 16:46
foarte frumosi ti-au iesit!
la 15.04.2012, 16:46
bine arata
la 15.04.2012, 16:46
moaaaaaama da' chiar ca's babani
in cazul asta,sunt cu numele meu pe ei

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking