Crap la cuptor cu vin si mujdei

Postat de nadina73 in Crap / Caras
9 Dec 2010 | 14215 vizualizari
Crap la cuptor cu vin si mujdei

O reteta super buna ,zic eu ,pregatita intr-o zi de post cu dezlegare la peste si nu numai

Ingrediente

  • 1,5 kg crap (am pus doar 6 bucati ,crapul a fost foarte mare)
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • ulei 150 ml
  • 1 pahar de 150 ml vin alb
  • Mujdei:
  • usturoi 5-6 catei
  • sare 1/2 lingurita
  • ulei 20 ml
  • pasta de tomate 100 g

Mod de preparare

Se condimeteaza bine pestele cu sare , piper.

Se pune ulei intr-o tava de yena (iese mai crocant in vasul de yena), se pune la cuptor pentru 10 minute sa se infierbante bine, se scoate tava cu uleiul fierbinte , se pun bucatile de peste, iar peste usturoiul pisat. Se da tava la cuptor la 220 grade timp de 20 minute dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 20 minute tot la foc mare .

Spre final, cand pestele e destul de crocant , se pune vinul alb si se mai lasa 20 minute intorcand bucatile sa se patrunda bine

Se serveste cu mujdei de usturoi.

Mujdeiul l-am pregatit de data aceasta cu pasta de tomate. Super bun cu peste, te lingi pe degete

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu vin si mujdei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de crap a la Sulina

Postat de Ksenya

Saramura de crap a la Sulina

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...

Citeste continuarea

Avat marinat

Postat de panacris

Avat marinat

Peștii se curăță de solzi și intestine, apoi se filetează și se taie bucățele, se adaugă sarea și se lasă la rece cca. 30 minute. Între timp, ceapa și morcovii se curăță,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2010, 08:54
cum arata mancarea asta... ...si aici lipsa furculite
la 10.12.2010, 10:32
pesteeeeeeeeee bun bunutz
la 10.12.2010, 10:55
la 10.12.2010, 11:30
la 10.12.2010, 12:20
Pai mor de pofta numai de cand citesc titlu abia astept si eu we. Tare bine arata crapul tau stivuit in tava

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking