Creme Caramel

Postat de Creatsa in Dulciuri
24 Ian 2013 | 7389 vizualizari
Creme Caramel

O minunata crema caramel ce merge de minune pentru foi de prajitura,foi de napolitana,rulade,inghetata si numai...:)

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar lapte(cca 200-250 ml)

Mod de preparare

Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara pana prinde o culoare maronie (nu foarte inchis pentru ca prinde gust de ars)

Se stinge zaharul cu unt si se amesteca bine pentru a nu ramane zahar netopit.

Se amesteca faina cu laptele si se toarna peste caramel amestecand continuu pe foc mic pana se ingroasa.(Chiar daca nu se ingroasa foarte tare ea se va intari cand se raceste)

Daca vreti caramelul ca topping pentru inghetata/clatite puneti numai 1 lingura jumate de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Postat de eumimi

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri),...

Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Postat de RODIMUR

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2013, 16:53
la 24.01.2013, 16:57
Delicioasa
la 24.01.2013, 17:00
ce-mi place!!!!
la 24.01.2013, 17:01
multumesc
la 24.01.2013, 17:03
Foarte buna! Eu o fac la prajitura Carpati in cantitati mari

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking