Cremsnit cu frisca

Postat de timea in Prajituri
8 Mar 2013 | 15526 vizualizari
Cremsnit cu frisca

Categoric este prajitura mea preferata ♥ ♥ ♥ O prajitura care ma duce cu gandul inapoi in timp, in copilarie, cand nu de putine ori ajungea mama acasa cu prajitura aceasta cumparata de la cofetarie. Ador cremele din lapte facute pe foc, nu sunt deloc grele nu le fac nici foarte dulci si as putea mancare cu lingurita chiar si fara sa le mai pun intre foi. Si pentru ca azi e o zi speciala pentru noi femeile, va dedic cu drag aceasta prajitura. La multi ani!!!!

Ingrediente

  • 400 gr foietaj congelat
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida indulcita

Mod de preparare

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat.

Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 12 minute.

Crema: intr-un vas (care urmeaza a fi pus pe foc) frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina si amidonul si treptat laptele.

Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam vanilia despicata in doua, apoi punem pe foc mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului.

Cand s-a ingrosat luam de pe foc, scoatem pastaia de vanilie si adaugam zaharul vanilat (nu mi s-a parut suficient de aromata doar cu pastaia de vanilie).

Lasam cateva minute sa se raceasca un pic (nu trebuie sa fie rece) apoi intindem crema peste prima foaie.

Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita si dupa ce s-a racit crema o intidem peste crema.

Asezam a doua foaie si apasam usor cu palmele sa se lipeasca de frisca, apoi o pudram cu zahar pudra.

Dam prajitura la rece minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare, eu nu am avut si am taiat atunci imediat si am mancat 2 felii :). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Postat de eumimi

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....

Citeste continuarea

Desert altfel de cremes

Postat de mirela0911

Desert altfel de cremes

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 12:34
ce dor mi-e de cremsnit
la 08.03.2013, 12:36
Dia si mie imi place mult
la 08.03.2013, 12:37
foarte buna
la 08.03.2013, 12:38
bun tare
la 08.03.2013, 12:45
Gabytza , Motan

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking