Culori in farfurie

Postat de naomy in Mancaruri de legume
27 Iul 2011 | 4194 vizualizari
Culori in farfurie

Cand eram mica nu as fi mancat asa ceva pt nimic din lume,:) .., saraca mama :)dar azi am ales o varietate de legume si am adaugat si orezul deoarece este pe placul familiei.este ceva asemanator cu ce faceam mama doar ca mama ai spune ghiveci:)

Ingrediente

  • o canuta de orez(o ceasca de cafea )
  • 2-3 rosii
  • 2 cepe
  • o jumatate  dovlecel
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cartofi
  • 1 gogosar rosu
  • 2-3 frunze busuioc
  • un fir cimbru
  • o foaie dafin (mica
  • 5 boabe de piper
  • o lingura vegeta
  • sare dupa gust
  • 60 mil ulei de porumb
  • 1-2 cani apa

 

Mod de preparare

Se spala legumele bine si se toaca ,eu le-am facut la robot .

Punem la incins uleiul intr-o cratita potrivita si cand este cald punem  la calit  ceapa, morcovul si gogosarul apoi turnam apa si adaugam  orezul, condimentele si mirodenile .

Cand este pe jumatate fiert orezul punem si dovlecelul ,cartofii si rosiile care vin taiate felii mai grose si se mai lasa cateva minute apoi se serveste  cald sau rece ,dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Culori in farfurie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

Postat de merisor67

Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc...

Citeste continuarea

Vinete parmigiana

Postat de Irina

Vinete parmigiana

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2011, 22:09
Ingenios !
la 27.07.2011, 22:53
arata f frumos
la 28.07.2011, 08:10
la 28.07.2011, 14:24
Multumesc,..a fost foarte bun ,dovlecelul ia dat un gust extraordinar
la 28.07.2011, 15:17
Imi place mult orezul cu legume

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking