Cum păstrăm măslinele

Postat de ANCA in Aperitive / Garnituri
7 Apr 2009 | 13887 vizualizari
Cum păstrăm măslinele

O reteta care nu da gres....O reteta preluata de la prietenul nostru grec, unde ne-am petrecut ultimele concedii.

Ingrediente

Noi cumparam in general masline rosii, mici, care au fost in saramura, neconservate, la vrac, cu termen de garantie 3 zile.

Mod de preparare

Preparam un amestec din ulei de masline (noi folosim extravirgin), cativa catei de usturoi maruntiti, boabe de piper purpuriu (rosu, alb, verde si negru), putin ardei iute tocat marunt, sau pasta de chilli, 2-3 boabe de coriandru, o foaie de dafin, rozmarin si cimbru, pe care il punem peste masline, intr-un borcan. In cateva zile, puteti simti gustul deosebit al maslinelor.

Pe masura ce se consuma din masline/ulei, sa completeaza in borcan ‘partile lipsa’ :)

Acest ulei aromat il folosim si la salate, este delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum păstrăm măslinele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada pizza

Postat de MotanLaOale

Rulada pizza

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata...

Citeste continuarea

Mille-feuille de legume

Postat de Lia1

Mille-feuille de legume

Pui la scurs mozarella, cu 1-2 ore inainte. 1. Speli legumele.Pui ardeiul gras la copt pe gratar/tabla/tigaia de copt vinete. 2. Tai rondele vanata si dovlecelul, pe care le sarezi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2009, 12:53
Mmm, chiar super! destept grecu'
la 06.03.2009, 13:05
cu masline d-astea ne servea el, spre sfarsitul zilei, cand se statea la siesta, la un shot de tzipuro, bautura lor traditionala..
la 06.03.2009, 14:49
Noi inca n-am ajuns in Grecia...cred ca e super!
la 06.03.2009, 23:10
sunt niste locuri superbe...sa-ti mai zic ca ne-am cules singuri masline si ne-a invatat grecul cum sa le muram?:...si ca au iesit suuuper si ne-au ajuns un an?
yupiii, avem edit!!
la 08.03.2009, 09:09
Wow, Ancuta, ce super! cred ca a fost minunat!
Cum, mai, era edit si inainte

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking