Cum se face sucul de rosii

Postat de Bunica in Bulion
17 Iul 2009 | 18867 vizualizari
Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. Au inceput sa se coaca rosiile de gradina. Sa le folosim!

Ingrediente

  • 7 kg rosii
  • 2 linguri sare

Mod de preparare

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot.

Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se adauga sarea si se mai fierbe putin.

Se pune in sticle cu gura larga cand este fierbinte, se insurubeaza bine capacul , se invelesc cu o patura si se lasa la racit.

Eu de fiecare data fac cantitate mica, asa ca acum, dar fac in mai multe transe. Folosesc acest suc atat  la ciorbe, cat si la sosuri. Iarna il folosesc la mujdeiul de rosii. Mi-au iesit 3l si jumatate de suc

Tips: il pun in sticle de 700 ml. sau chiar mai mici, ca as nu stea desfacut prea mult. O sa vedeti ca de bulion este subtirel,de suc este grosut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cum se face sucul de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb...

Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de AdrianUdrea

Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. Rosiile bine spalate si curatate de cotoare se toaca in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat si separator de seminte (daca avem). Noi nu am avut, dar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2009, 13:15
Bunica, azi facem si noi o transa! doar ca am mai putine rosii, si ca sa nu se strice, prefer sa le fac suc, sper sa nu-mi iasa prea sarat..
la 27.07.2009, 18:09
Anca, cel mai bine este sa faci in cantitate mica. Fierbe repede si nu stai prea mult in bucatarie. Ai grija sa-l pui repede in "scutece"dupa ce l-ai pus in sticle( sa-l infasuri in ceva gros). Spor la treaba!
la 28.07.2009, 11:01
Gata, mi-a iesit ieri o sticla de 750 ml si un borcam de 800 grame...asa am facut, le-am pus imediat in prosop si asa au stat pana azi dimi!
la 28.07.2009, 18:42
Esti fericita. Bravo ! Ce se face in casa e sfant.
la 19.06.2014, 17:17

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking