Cum se face sucul de rosii

Postat de Oana in Bulion
13 Aug 2009 | 49943 vizualizari
Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. E atat de bun, ca-ti vine sa-l bei pe tot :) Ca sa nu mai spun de mirosul din bucatarie, ametitor! Suc de rosii natural pregatit cu rosii de gradina, cu care vom face sosuri delicioase pe timpul iernii!

Ingrediente

  • 8 l suc de rosii
  • 3 linguri cu sare grunjoasa
  • 2 linguri cu zahar

Mod de preparare

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de facut suc, le puteti da prin masina normala si apoi date prin sita, dar dureaza mai mult operatiunea...Nu stiu exact cate kilograme de rosii au fost initial, am avut o lada maaaaare :), iar dupa stoarcerea rosiilor au rezultat 8 litri de suc de rosii cu pulpa.

Buuun! Sucul de rosii se pune la fiert cu sarea si zaharul, la foc potrivit, amestecandu-se din cand in cand. Zaharul se pune in functie de cat de acre sau dulci sunt rosiile. La mine au fost suficiente 2 linguri. Cel mai bine este sa puneti dupa gust!

Se fierbe sucul de rosii pana scade la jumatate, apoi se pune fierbinte in sticle si se fierbe la bain-marie o ora. Se scot sticlele cu suc de rosii pe o patura groasa si se lasa invelite pana la racirea completa.

La final au fost 5 litri de suc de rosii, era bine sa ramana 4 litri sa fie putin mai grosut...dar e bun si-asa!! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cum se face sucul de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb...

Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de AdrianUdrea

Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. Rosiile bine spalate si curatate de cotoare se toaca in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat si separator de seminte (daca avem). Noi nu am avut, dar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2009, 14:34
la 17.08.2009, 15:18
Se potriveste cu nick-ul
la 21.08.2009, 15:30
Scuze, cu tehnologia asta, nu am in bucatarie masina aceea pentru rosii cu sita, pe care o stiu, si va trebui s-o cumpar; am doar storcator de fructe.
deci ma gandeam, nu pot baga rosiile la storcator?doar ramane si acolo pulpa?!
la 21.08.2009, 23:35
Cred ca merge, Maria, dar o sa mai cada seminte in suc...nu stiu ce sa zic...poti strecura apoi sucul cu pulpa si sa alegi semintele, printr-un tifon sau o sita
la 21.08.2009, 23:49
nu se intampla absolut nimic daca mai cade cate un sambure puneti sare zahar si putin salicinat cand le fierbeti si le lasati sa fiarba pana scad cam de un deget bun si le puneti in sticle si mai puneti si in fiecare sticla cte un varf de cutit de salicinat apoi puneti dop si inveliti in ceva haine de azi pe maine si apoi le puneti la locul lor .stau ffffffffffffffff bineam bulion de peste 3 ani si nici o sticla nu sa stricat.bafta fetelor!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking