Ingrediente
- 1 l apa fierbinte
- 400 g cus-cus
- 3 cepe mici (150 g curatate)
- 1 morcov (100 g)
- 1 foaie de dafin
- 140 g piure de rosii (din conserva)
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 1 ramurica busuioc
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lgt oregano
- sare
- piper
- Garnitura:
- 1 kg dovlecei
- 500 g sfecla rosie
- 3 lg ulei de masline presat la rece
- sare
Mod de preparare
1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute.
2. Adauga cuscusul in apa si lasa sa fiarba 6 minute scurge apoi surplusul de apa si lasa sa ramana doar cat sa ajunga la nivelul cuscusului .
3. Toarna peste cus cus piureul de tomate si piperul, amesteca si mai lasa la fiert 2 minute.
4. Opreste focul, pune uleiul de masline si amesteca.
5. Curata dovleceii si sfecla rosie si taie-le in felii. Pune-le separat in 2 vase, pune 2 lg ulei peste dovlecei + putina sare si amesteca-i. Procedeaza la fel cu sfecla apoi pune-le pe un grill incins.
Serveste cu cus-cus!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|