Ingrediente
Pentru blat:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri Creme Ole de ciocolata
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca lichida Hulala
- 2 plicuri Creme Ole de vanilie
Pentru glazura:
- 4 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 200 g unt
- 200 g ciocolata
Mod de preparare
Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile, apoi plicurile de crema si incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 30x33 cm). Introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 15-20 minute, apoi lasam sa se raceasca.
Crema: punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare. Intindem crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula, apoi introducem prajitura la frigider.
Glazura: punem pe foc apa si zaharul. Cand s-a topit zaharul, adaugam untul si ciocolata. Amestecam pana la omogenizare. Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.
Cu un cutit bine ascutit, taiem prajitura in cubulete. De fiecare data, inainte sa taiem, trecem cutitul prin jet de apa fierbinte.
Este o prajitura senzationala!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Creme a la Creme"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|