Doradă și cartofi la cuptor cu mult rozmarin

Postat de Elenakiko in Peste
19 Feb 2012 | 4657 vizualizari
Doradă și cartofi la cuptor cu mult rozmarin

Ingrediente

  • 2 dorade, împreună cântărind 700 -800g
  • 10 cartofi mici
  • frunze proaspete de rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • o tavă dreptunghiulară de 30x40cm
  • folie de aluminiu
  • hârtie de copt.

Mod de preparare

1. Tai peștele pe burtă (de la mijloc spre coadă) și scoți tot ceea ce se vede cu ochiul liber că e dubios și nu ai mânca în veci. Tai din același punct de pe burtă spre cap ca să poți scoate ușor branhiile. Îl speli bine, îl sărezi. Bagi în burtică două rămurele de rozmarin, plasezi strategic încă câte una de o parte și de alta a peștelui și îl înfășori în folie de aluminiu. Astfel îmbrăcați, îi așezi în tavă.

2. Cureți cartofii, îi speli și-i tai felii grosuțe. Îi pui într-un castron și mânjești bine cu ulei de măsline, sare, piper și câteva frunzușițe de rozmarin. Când ești sigur că-s ”murdari” bine, îi transferi în tavă, pe lângă pește.

3. Bagi tava la cuptor, la 200 de grade și coci vreme de 30 de minute. Poți să o mai scoți din când în când, din două motive: a. să te bucuri de mirosul absolut amețitor; b. puțin mai practic, să amesteci cartofii ca să fii sigur că se pătrund pe toate părțile.
4. Dupa cele 30 de minute scoți peștele din folie pe un fund de lemn. Nu îți face griji dacă vezi că rămâne pielița lipită de folie, e doar semn că e bine făcut. Înlături frunzele de rozmarin pentru că pe cât de bine miros, pe atât de rele sunt la gust și transferi peștele în farfurie. Adaugi cartofi și câteva felii de lămâie.

Poftă bună, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Doradă și cartofi la cuptor cu mult rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69

Macrou marinat la rece

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...

Citeste continuarea

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Postat de katty

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2012, 22:38
buna buna
la 19.02.2012, 22:55
ce-mi place cum arata
la 19.02.2012, 22:59
arata bine!!
la 19.02.2012, 23:19
foarte bun
la 20.02.2012, 05:44
imi place

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking