Ingrediente
- 1 kg carne de miel (maruntaie de de miel - plamani, inima, ficat, rinichi);
- 1 prapure;
- 4 legaturi de ceapa verde;
- 3 cepe uscate, medii;
- 2 legaturi de marar proaspat;
- 2 legaturi de patrunjel proaspat;
- 9 oua;
- 2 lingurite cu condiment pentru drob;
- 2 felii de paine alba;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Te Pasti este obligatoriu sa prepari reteta de drob de miel ...
...spalam maruntaiele si le punem la fiert cu putina sare. Adaugam o ceapa pentru a mai lua din mirosul carnii...
...dupa ce prima apa da in clocot...schimbam apa...mai lasam la fiert aproximativ 40 de minute...
...intre timp ...pregatim restul ingredientelor:
1. punem 4 oua la fiert (aproximativ 5 minute)...
...decojim ouale si le punem deoparte...
2. tocam ceapa verde, mararul si patrunjelul...
3. pregatim prapurele: il spalam si il punem la scurs intr-o sita...
...cand carnea este fiarta...se ia de foc, se clateste si se pune la racit pentru 10 minute, apoi o tocam la masina impreuna cu 2 cepe uscate si 2 felii de paine alba...
...amestecam carnea cu legumele...
...separat...mixam 5 oua pe care le adaugam la compozitia principala...
...adaugam 2 lingurite cu condiment pentru drob...verificam de sare si piper...
...la final pregatim tava: o ungem cu putin ulei, asezam praporul (foarte bine scurs) si compozitia...
...cele 4 oua fierte sunt introduse in campozitie...
...finalizam drobul si il punem la cuptor pentru 45 de minute (temperatura medie)...
Sarbatori Luminate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|