Dulceata de capsuni reteta

Postat de gabrielasfechis in Dulceata / Gem
25 Mai 2014 | 2993 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta Anul asta vreau sa fiu laudata(de sot) asa ca o sa umplu camara cu dulceturi si compoturi. E prima mea dulceata asa ca urati-mi SUCCES!!

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Am facut dulceata in cantitate mica(camara mica, planuri multe). La 2 kg capsuni am pus 1 kg zahar.Mie imi place dulce dulce, puteti reduce cantitatea de zahar daca doriti.

Se spala capsunii si se strecoara de apa. Se curata de codita si daca e cazul se curata ce e stricat,moale etc. Se taie capsunii in 2,4 sau cate bucati doriti.

Intr-un vas mare de plastic se pune un rand de zahar unul de capsuni, unul de zahar unul de capsuni, si tot asa pana s-au terminat capsunii,iar deasupra un rand de zahar. Se lasa asa pana a doua zi.

Intr-un vas mare de inox (preferabil de 6 litri) se pun capsunii la fiert, la foc mic. Se curata spuma de deasupra si se lasa sa fiarba 2-3 ore, pana se formeaza siropul(putin mai subtire ca mierea).

Dupa ce s-au fiert capsunii i-am lasat in oala 20 de minute timp in care se pregatesc borcanele.

Se aprinde cuptorul si se lasa la incalzit. Se spala borcanele cu apa si detergent si se pun in cuptor.Dupa ce ati pus borcanele in cuptor opriti cuptorul si inchideti usa.

Dupa 15 minute se iau borcanele din cuptor si cu ajutorul unui polonic se pune dulceata in borcane.

Se lasa borcanele descoperite pana seara, iar seara se pune capacul si se duc in camara.

Se poate servi cand aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2014, 18:38
E tare buna! Eu insa am decis sa nu mai fac anul acesta
la 25.05.2014, 18:56
la 25.05.2014, 22:39
la 26.05.2014, 00:28
the best!
la 26.05.2014, 08:56

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking