Ingrediente
- Aluat:
- 1 l apa
- 500 gr margarina
- sare
- 800 gr faina
- 16-20 oua
- Crema:
- frisca sau crema de oua sau budinca
Mod de preparare
Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem consistenta potrivita pentur eclere (aluatul trebuie sa fie mai gros)
Cu o forma de patiserie (cornet) facem forme diferite (eclere, profiteroluri) si se umplu cu creme dupa preferinte. Eu am facut cu o crema de oua ( vezi reteta de tarta cu mere), cu frisca , budinca,etc.Eu un fel l-am facut cu amestec de crema de ou cu frisca.
Deasupra de orneaza cu ciocolata topita cu unt.
O alta varianta dina cest aluat este sa il prajim in baie de ulei (ca gogosii) si apoi ii tavalim in zahar amestecat cu scortisoare...sunt deliciosiiiiii. Se numesc Fartos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|