Eggplant Parmigiano

Postat de Anamaria7 in Paste
24 Aug 2009 | 16270 vizualizari
Eggplant Parmigiano

Pana acum, mi se pare cea mai aromata mancare pe care am pregatit-o! Prima data am gustat-o in SUA, dar erau folosite semipreparate, pe cand facuta de la zero acasuca e muuult mai buna :D

Ingrediente

  • 3 vinete potrivite
  • 2-3 oua
  • faina, pesmet
  • 1kg rosii
  • 150g mozarella
  • 150g parmezan
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2 lingurite de ulei
  • cimbru, busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare

Rosiile se decojesc si se taie cubulete mici. Usturoiul taiat feliute subtiri se pune intr-o cratita cu fund gros peste uleiul incins la foc mic. Cand s-a muiat si a capatat o nuanta aurie, se adauga rosiile. Compozitia se lasa sa fiarba pana cand scade sucul lasat de rosii si se leaga ca un sos (putem da focul putin mai mare). Cand a ajuns cat de gros dorim (nu mai devreme ca altfel o sa scada sucul si va ramane prea sarat/dulce), condimentam cu sare si zahar dupa gust (sa mai ia din acreala rosiilor) si adaugam cimbrul si busuiocul maruntit. Mai lasam sa dea un clocot si luam de pe foc.

Intre timp, vinetele se taie felii (rotunde sau pe lung, cum va place mai mult, eu am preferat cerculetzele) de 1cm grosime, se sareaza si se pipereaza. Se pregatesc ca pentru a fi facute pane, se dau prin faina, ou si pesmet, apoi se pun in tava intr-un singur strat si se dau la cuptor la 180 C pentru 10 minute.

Dupa ce sosul e gata si vinetele sunt scoase din cuptor, tava se unge cu un strat de sos, se asaza un strat de vinete, un strat de mozarella maruntita si unul de parmezan ras. Se repeta incepand cu stratul de sos pana cand se epuizeaza ingredientele, terminand cu un strat de parmezan.

Se da la cuptorul preincins la 180 C timp de 30-35 de minute, pana cand parmezanul capata o nuanta aramie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eggplant Parmigiano" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu blat crocant

Postat de Anamaria7

Pizza cu blat crocant

Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30cm x 25cm. Iese o pizza destul de mica, dar pentru cuptorul meu micut a fost la fix :) Dublati cantitatile pentru o portie mai mare.  Blat:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2009, 21:39
Vai, ce bunatate!!! imi ploua in gura! Imi place ca vinetele nu sunt prajite! super reteta! 5 furculite de la mine si o voi face si eu!
la 24.08.2009, 23:25
5 furculition si de la mine!
la 24.08.2009, 23:53
Hop si eu cu 5 furculite!
la 01.09.2009, 21:18
Excelenta! Am facut-o si io!
la 08.06.2010, 17:13
tot cautand retete cu vinete am gasit si aceasta reteta minunata! trebuie testata!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking