Ingrediente
- 3 vinete potrivite
- 2-3 oua
- faina, pesmet
- 1kg rosii
- 150g mozarella
- 150g parmezan
- 6-7 catei de usturoi
- 2 lingurite de ulei
- cimbru, busuioc
- sare, piper
Mod de preparare
Rosiile se decojesc si se taie cubulete mici. Usturoiul taiat feliute subtiri se pune intr-o cratita cu fund gros peste uleiul incins la foc mic. Cand s-a muiat si a capatat o nuanta aurie, se adauga rosiile. Compozitia se lasa sa fiarba pana cand scade sucul lasat de rosii si se leaga ca un sos (putem da focul putin mai mare). Cand a ajuns cat de gros dorim (nu mai devreme ca altfel o sa scada sucul si va ramane prea sarat/dulce), condimentam cu sare si zahar dupa gust (sa mai ia din acreala rosiilor) si adaugam cimbrul si busuiocul maruntit. Mai lasam sa dea un clocot si luam de pe foc.
Intre timp, vinetele se taie felii (rotunde sau pe lung, cum va place mai mult, eu am preferat cerculetzele) de 1cm grosime, se sareaza si se pipereaza. Se pregatesc ca pentru a fi facute pane, se dau prin faina, ou si pesmet, apoi se pun in tava intr-un singur strat si se dau la cuptor la 180 C pentru 10 minute.
Dupa ce sosul e gata si vinetele sunt scoase din cuptor, tava se unge cu un strat de sos, se asaza un strat de vinete, un strat de mozarella maruntita si unul de parmezan ras. Se repeta incepand cu stratul de sos pana cand se epuizeaza ingredientele, terminand cu un strat de parmezan.
Se da la cuptorul preincins la 180 C timp de 30-35 de minute, pana cand parmezanul capata o nuanta aramie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eggplant Parmigiano" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|