Fantezie cu iaurt si capsuni

Postat de AlexandraOrdean in Torturi
27 Apr 2014 | 5339 vizualizari
Fantezie cu iaurt si capsuni

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida
  • 500 ml iaurt cu fructe(capsuni)
  • 500 gr capsune proaspete
  • 100 ml sirop de capsuni
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Mixam albusurile de la cele 4 oua cu zaharul si esenta de vanilie pana devine o spuma tare.

Adaugam galbenusurile frecate bine cu praful de copt.

Adaugam faina si amestecam usor de sus in jos.

Dam la cuptor pentru 25-30 de minute.

Pregatim crema:

Mixam 800 ml frisca pana se intareste.

Adaugam iaurtul si gelatina topita inainte pe bain marin.

Amestecam de sus in jos.

Taiem si bucati de capsune cubulete si adaugam in compozitie.

Tapetam o cratita cu folie alimentara, aranjam felii de capsune si turnam crema.

Deasupra punem blatul si insiropam cu siropul de capsune.

Dam la rece pt 3-4 ore.

Scoatem din cratita, inlaturam folia si ornam dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si mandarine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si mandarine

Pentru blatul roz:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel....

Citeste continuarea

Tort "Inimi de cristal"

Postat de aliliana

Tort "Inimi de cristal"

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2014, 14:32
Wow, as vrea si eu astfel de fantezii!
la 27.04.2014, 14:37
Frumoasa fantezie..
la 27.04.2014, 14:38
ce fantezie ai, Alexandra!
eu nu le pot divulga pe ale mele ))
la 27.04.2014, 14:40
un strop de fantezie de-asta as pofti si eu...
la 27.04.2014, 14:57
Aoleu ce bine arata!!! . Crezi ca asi putea pune iaurt natural (nu sunt fan al iaurturilor cu fructe) si sa cresc cantitate de capsuni?
Mersi

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking