Fasole gigantica

Postat de doralinda72 in Mancaruri de post
6 Mar 2013 | 5599 vizualizari
Fasole gigantica

Aceasta fasole nu am vazut nicaieri in afara de grecia, e atat de gustoasa!!! Aceasta mancarica e in genul la fasolea noastra dar se pune mult ulei si e scazuta, nu are mult sos! La mine a avut sos ptr ca sotului ii place sa intinga paine!;;)

Ingrediente

  • 500 gr fasole
  • 50 gr pasta rosii concentrat
  • oregon
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lasam fasolea peste noapte intr-un vas cu apa sa se inmoaie. A doua zi, le clatim si le fierbem cca 30 min in oala sub presiune, daca nu aveti, lasati la fiert pana se fierbe pe jumatate. Intre timp, tocati ceapa si caliti-o in ulei, adaugati si morcovul si telina, apoi puneti fasolea, amestecati putin dupa care turnati compozitia intr-un vas pirex sau vas roman, presaratideasupra  patrunjelul tocat si puneti un pahar de apa(cca 300ml), puneti sare si piper dupa gust, dupa care puneti in cuptorul preincalzit ptr cca 45 min. Daca mai e nevoie, puteti adauga putina apa calduta. Fasolea e gata cand deasupra a facut o crusta si nu are mult sos.

Se poate servi atat calda cat si rece, insotita de muraturi si/sau branza feta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole gigantica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Chiftelute din legume la cuptor

Postat de TAB1TA

Chiftelute din legume la cuptor

Am curatat legumele. Le-am spalat si le-am tocat marunt cu ajutorul robotului. Dar pot fi date si pe razatoarea cu gauri mici. Le-am stors bine si le-am lasat putin pe prosoape de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2013, 17:34
bunaciune! si mie imi place fasolea mare
la 06.03.2013, 17:39
la 06.03.2013, 17:41
Eu ii spun fasole BOB. Cu o mana de fasole indestulezi toata familia. Foarte buna.
la 06.03.2013, 17:44
la 06.03.2013, 17:48
mmm...acu m-as duce sa fac si eu! Da' mi-e lene

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking