Ingrediente
- 500 gr fasole
- 50 gr pasta rosii concentrat
- oregon
- 1 morcov
- 1 tulpina de telina
- 100 ml ulei masline
- 1 ceapa
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Lasam fasolea peste noapte intr-un vas cu apa sa se inmoaie. A doua zi, le clatim si le fierbem cca 30 min in oala sub presiune, daca nu aveti, lasati la fiert pana se fierbe pe jumatate. Intre timp, tocati ceapa si caliti-o in ulei, adaugati si morcovul si telina, apoi puneti fasolea, amestecati putin dupa care turnati compozitia intr-un vas pirex sau vas roman, presaratideasupra patrunjelul tocat si puneti un pahar de apa(cca 300ml), puneti sare si piper dupa gust, dupa care puneti in cuptorul preincalzit ptr cca 45 min. Daca mai e nevoie, puteti adauga putina apa calduta. Fasolea e gata cand deasupra a facut o crusta si nu are mult sos.
Se poate servi atat calda cat si rece, insotita de muraturi si/sau branza feta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole gigantica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|