Fasole pastai cu ceapa si usturoi o mancare ca la mama acasa

Postat de gurita_ta2005 in Mancaruri de post
3 Sep 2014 | 20968 vizualizari
Fasole pastai cu ceapa si usturoi  o mancare ca la mama acasa

Fasole pastai cu ceapa si usturoi  o mancare ca la mama acasa este un preparat simplu si savuros, perfect pentru o masa usoara si sanatoasa. Aceasta reteta este ideala pentru perioadele de post sau pentru cei care prefera o dieta vegetariana. Aromele combinate de ceapa caramelizata si usturoi ofera un gust bogat si reconfortant fasolei pastai, transformand acest preparat intr-o alegere excelenta pentru orice ocazie.

Ingrediente

  • Ingrediente Fasole pastai cu ceapa si usturoi  o mancare ca la mama acasa
  • 1/2 kg fasole pastai
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare/piper
  • busuioc
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Cum se prepara Fasole pastai cu ceapa si usturoi  o mancare ca la mama acasa

Fasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati potrivite si se spala.
Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert,cand incepe sa dea in clocot se adauga fasolea pastai.
Se lasa cam 20-30 minute(pana cand este fiarta).
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline,impreuna cu condimentele.
Se adauga apa si se lasa pana se inmoaie sa fiarba la foc mic,adaugandu-se si usturoiul tocat marunt.
Fasolea pastai se scurge se pune intr-o strecuratoare si se da sub jet de apa rece.
Se adauga peste ceapa calita,punem patrunjelul proaspat si lasam cateva minute la foc potrivit,dupa care servim.

Se serveste cu mamaliguta sau  paine de casa. Recomandam si pastai aite

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pastai cu ceapa si usturoi o mancare ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Zacusca de dovlecei cu hribi

Postat de Ksenya

Zacusca de dovlecei cu hribi

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin...

Citeste continuarea

Ghiveci cu zucchini

Postat de mihaelar63

Ghiveci cu zucchini

Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , ardeiul julien , zucchini rondele , cartofii si rosiile cuburi mici . Caliti usor in ulei ceapa si ardeiul .Sarati ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2014, 18:39
Imi place tare
la 03.09.2014, 18:39
babi
la 03.09.2014, 18:41
la 03.09.2014, 18:44
vladimir
la 03.09.2014, 18:49
Buna mancarea

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking