Fasole verde cu vitel aromat la cuptor

Postat de FlaviaD in Vita
5 Aug 2013 | 4409 vizualizari
Fasole verde cu vitel aromat la cuptor

Nu stiu cum se face, dar am avut o pofta teribila de o mancarica cu carne de vita. Am fost la „shopping” in fuga mare, insa nu am gasit nimic pe placul meu. Si cand era sa-mi pun pofta-n cui, am gasit pe undeva carne de vitel. Mi-am zis ca nu-i rau, ba chiar e si mai bine fiindca vitelul are carnea mai frageda si mancarea va iesi mai gustoasa. Si am avut dreptate :P

Ingrediente

  • 1/2 carne de vitel
  • 1 kg fasole verde
  • 2 rosii
  • mirodenii (cimbru, busuioc, tarhon, patrunjel - proaspete)
  • chilli, piper alb, piper verde, sare
  • ulei de porumb
  • cascaval
  • apa

Mod de preparare

 

Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda. Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce in prealabil am uns atat vasul, cat si peretii acestuia cu un strop de ulei de porumb. Feliile de vitel le-am condimentat bine dupa gust si am turnat o jumatate de pahar de apa in tava, dupa care am dat totul la cuptor circa 15-20 de minute. Eu am folosit drept condimente busuioc proaspat si cimbru in cantitati marisoare, alaturi de piper alb, piper verde, chilli si un praf de sare. Am scos cand a inceput sa miroasa foarte tare a cimbru.

 

Intre timp mi-am pregatit fasolea si anume, am spalat si am taiat tecile dupa marimea dorita. Dupa ce am scos vasul de la cuptor, am asezat peste feliile de carne cateva felii de rosii, iar deasupra rosiilor am asezat fasolea verde. Am condimentat-o si pe ea cu mirodenii dupa plac, deasupra am tocat un ardei iute si am dat totul la cuptor din nou pentru aproximativ 30 de minute. Aproape de final, adica cam cu 10 minute inainte sa opresc focul, am scos tava si cu o lingura am amestecat in tava astfel incat pastaile de fasole care fusera la suprafata si se uscasera, sa ajunga sa fie acoperite de sos. Pe deasupra am imprastiat niste cascaval ras si am dat din nou la cuptor. Va astept cu alte retete aromate pe www.gatituleojoaca.net :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu vitel aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Conopida cu carne

Postat de camelia75

Conopida cu carne

1.Curatati conopida, o desfaceti in buchetele,apoi o fierbiti in apa cu sare timp de 4 minute.O scurgeti bine de apa,o condimentati cu sare si piper, apoi o prajiti in ulei de masline(sau de...

Citeste continuarea

Chiftelute glazurate din carne de vitel

Postat de simona72

Chiftelute glazurate din carne de vitel

Carnea fiarta de vitel, se taie bucati se toaca sau se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul, sare si piper si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca tot cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2013, 14:26
foarte buna , fasole verde ( buna tare ) cu carne de vitel , hmmmm
la 05.08.2013, 14:26
mmm ce-mi place fasolea verde...cu orice
la 05.08.2013, 14:45
Si mie vitelul
la 05.08.2013, 15:08
la 05.08.2013, 15:55
Super buna!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking