Favas cu costite de porc si carnati

Postat de cristeena20 in Porc
31 Oct 2012 | 4009 vizualizari
Favas cu costite de porc si carnati

Acest fel de mancare l-am mancat pentru prima data in viata. Favas sunt ceva intre mazare (pastaile arata ca mazarea uriasa) si fasole boabe (are forma de fasole boabe mari). Gustul..e ceva intre..de asemenea. Inainte nu am mai vazut....dar poate ati vazut in supermarketuri. Merita incercat deoarece e ff bun. Se face cu carnati afumat de porc si cu carnat cu sange (aici e traditional).

Ingrediente

  • 900 gr coaste de porc
  • 2 cepe
  • usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml vin alb
  • 8 rosii
  • pasta de tomate
  • 450 gr carnat de porc afumat
  • 450 gr carnat de porc cu sange (morcella)
  • 800 gr favas
  • 1 farinhera (carnat special din faina si grasime de porc)
  • sare, piper, coriandru, piri-piri.

Mod de preparare

1. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline ,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena. 

2. Turnam vinul alb si apoi rosiile taiate cubulete mici si pasta de rosii, piri-piri . Lasam sa fiarba la foc mediu pana carnea e fiarta.Intre timp adaugam carnatii taiati rondele.

3. Se fierb boabele de favas (pot fi crude sau congelate) , se scot dar se pastreaza apa. Apa se adauga la nevoie peste carnea din oala la final.

4. Farinhera se pune sa stea 2 min in apa calda sa se inmoaie, apoi luam pielita (scoatem interiorul si cu o lingura o desfacem sa devina o pasta. Lungim cu putin vin alb, apoi mixam cu blemderul putin (trebuioe sa fie o pasta). Eu cred ca poate fi inlocuita cu putina faina adaugata la sosul format in oala. Cand carnea este fiarta adaugam favele si coriandru verde la final. Daca e nevoie (sosul nu trebuie sa fie foarte gros) adaugam din apa de pe fave. Se gusta de sare, +piper. 

-se serveste cu frunze de coriandru proaspete , tocate fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Favas cu costite de porc si carnati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Postat de simona72

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se...

Citeste continuarea

Friptura de Craciun la tava

Postat de MotanLaOale

Friptura de Craciun la tava

Bucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna apa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 12:34
Cat de bun
la 31.10.2012, 12:54
la 31.10.2012, 13:31
ce interesant
la 31.10.2012, 13:56
pare gustos!
la 31.10.2012, 14:10

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking