Ingrediente
- 900 gr coaste de porc
- 2 cepe
- usturoi
- 1 foaie de dafin
- 150 ml vin alb
- 8 rosii
- pasta de tomate
- 450 gr carnat de porc afumat
- 450 gr carnat de porc cu sange (morcella)
- 800 gr favas
- 1 farinhera (carnat special din faina si grasime de porc)
- sare, piper, coriandru, piri-piri.
Mod de preparare
1. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline ,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena.
2. Turnam vinul alb si apoi rosiile taiate cubulete mici si pasta de rosii, piri-piri . Lasam sa fiarba la foc mediu pana carnea e fiarta.Intre timp adaugam carnatii taiati rondele.
3. Se fierb boabele de favas (pot fi crude sau congelate) , se scot dar se pastreaza apa. Apa se adauga la nevoie peste carnea din oala la final.
4. Farinhera se pune sa stea 2 min in apa calda sa se inmoaie, apoi luam pielita (scoatem interiorul si cu o lingura o desfacem sa devina o pasta. Lungim cu putin vin alb, apoi mixam cu blemderul putin (trebuioe sa fie o pasta). Eu cred ca poate fi inlocuita cu putina faina adaugata la sosul format in oala. Cand carnea este fiarta adaugam favele si coriandru verde la final. Daca e nevoie (sosul nu trebuie sa fie foarte gros) adaugam din apa de pe fave. Se gusta de sare, +piper.
-se serveste cu frunze de coriandru proaspete , tocate fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Favas cu costite de porc si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|