Ingrediente
- 500 gr ficat de porc
- 4 cepe potrivite
- 4 catei de usturoi
- o punga 500 gr legume congelate - de preferinta cu morcovi, conopida, ardei si brocolli
- menta, busuioc, sare, piper, ulei de masline
- 500 ml lapte
- 1 pahar vin alb
Mod de preparare
Se pune cu o seara inainte ficatul taiat bucati mari in lapte la frigider, pana a doua zi, pentru fragezire.
Se taie ceapa julienne, usturoiul feliute subtiri si se pun in tigaie la calit, cu uleiul de masline.
Cand este rumenie ceapa, se adauga sare si pier dupa gust, se adauga si ficatul scos din lapte, spalat si taiat felii subtiri. Se caleste pana cand dispare luciul de pe ficat si devine mat.
In acest moment se pune toata punga de legume , asa cum este congelata, pentru ca topindu-se gheata, genereaza sosul pentru ficat. Se pune vinul si se fierbe pana ficatul este patruns. Se asezoneaza cu busuioc si menta. Se stinge focul si se pune capacul , lasandu-se cca 10 minute pentru ca toate miresmele care ne gadila placut narile sa intre prin toate fibrele mancarii.
Se poate servi cu garnitura de orez, sau piure de cartofi, sau chiar si o mamaliguta pripita. Se potriveste un pahar de Busuioaca de Bohotin.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc inabusit cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|