Ficat de porc inabusit cu legume

Postat de artanu in Ficat
23 Sep 2011 | 18265 vizualizari
Ficat de porc inabusit cu legume

Sufar cand primesc in fiecare dimineata newsletterul de la bucataras.ro si nu am timpul necesar sa va impartasesc din experienta si retetele testate de mine. Astazi am zis ca imi fur 15 minute si postez ce am gatit ieri, cu scuzele de rigoare ca poza este facuta cu telefonul. Cine gateste reteta va vedea ce delicioasa este.

Ingrediente

  • 500 gr ficat de porc
  • 4 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • o punga 500 gr legume congelate - de preferinta cu morcovi, conopida, ardei si brocolli
  • menta, busuioc, sare, piper, ulei de masline
  • 500 ml lapte
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Se pune cu o seara inainte ficatul taiat bucati mari in lapte la frigider, pana a doua zi, pentru fragezire.

Se taie ceapa julienne, usturoiul feliute subtiri si se pun in tigaie la calit, cu uleiul de masline.

Cand este rumenie ceapa, se adauga sare si pier dupa gust, se adauga si ficatul scos din lapte, spalat si taiat felii subtiri. Se caleste pana cand dispare luciul de pe ficat si devine mat.

In acest moment se pune toata punga de legume , asa cum este congelata, pentru ca topindu-se gheata, genereaza sosul pentru ficat. Se pune vinul si se fierbe pana ficatul este patruns. Se asezoneaza cu busuioc si menta. Se stinge focul si se pune capacul , lasandu-se cca 10 minute pentru ca toate miresmele care ne gadila placut narile sa intre prin toate fibrele mancarii.

Se poate servi cu garnitura de orez, sau piure de cartofi, sau chiar si o mamaliguta pripita. Se potriveste un pahar de Busuioaca de Bohotin.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc inabusit cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ficatei de pui in sos de rosii

Postat de katty

Ficatei de pui in sos de rosii

Curatam bine ficatul de pielite si il taiem in jumatati. Il spalam cu apa rece si il scurgem bine. Tocam ceapa fin si o punem la calit inrtr-o tigaie adanca impreuna cu uleiul si un praf de...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

Postat de Pungasa_Rogue

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2011, 09:58
foarte bun si mie imi place
la 23.09.2011, 09:58
place
la 23.09.2011, 11:04
e de retinut reteta pt sotul meu ca eu nu mananc ficat..bine ai venit printre bucatarasii veseli
la 23.09.2011, 11:19
bun bun
la 23.09.2011, 14:29
am si salvat-o...ca pare foarte buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking