Foi cu caramel "Rodica"

Postat de nadina73 in Prajituri
1 Noi 2010 | 20431 vizualizari
Foi cu caramel "Rodica"

O prajiturica mai putin dulce ,chiar daca e cu caramel

Ingrediente

  • foi:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingura untura
  • 5 linguri ulei
  • 2 plicuri amoniac stins cu putin otet
  • 1 cana de lapte
  • 950g faina + framanta
  • Crema.
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 750 g lapte
  • 10 linguri de faina
  • 2 pachete de unt
  • decor:
  • sirop caramel-comert
  • sau zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele pentru foi.Se imparte aluatul in 5 parti egale.

Se ia cate o bucata se framanta putin dupa care  se intinde pe dosul tavii tapetata cu faina.Se coace 12-15 minute,pana isi schimba culoarea putin.Se lucreaza putin mai greu cu alauatul e mai elastic.

Crema.

Se caramelizeaza zaharul,sa nu se arda ,da gust amar.

Faina se amesteca cu laptele putin caldut ,sa nu se faca cocoloase.

Se pune faina cu laptele peste zaharul caramelizat se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa ,dupa care se ia de pe foc  si se lasa 10 minute.

Se amesteca compozitia de caramel calduta cu untu.

Asamblare:

se pune o foaie,crema ,foaie crema........4 randuri de crema ,iar pe ultima foaie se pune caramel sau zahar pudra.

Se pune o tava peste prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie bine boile,dupa care se pune sirop caramel sau zaharul pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu caramel "Rodica"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Kaiserschmarrn

Postat de Oana

Kaiserschmarrn

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de...

Citeste continuarea

Chec umed cu rahat

Postat de MotanLaOale

Chec umed cu rahat

Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva. Se adauga apa minerala. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste. Se mixeaza pana se obtine o compozitie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 23:52
o prajiturica foarte putin dulce ,cine vrea?hai ela ca vad ca nu ai somnte-a stersat Mircea
la 01.11.2010, 23:53
am venit,dar mananc cu mana,ca nu ai furculite inca
la 01.11.2010, 23:54
abia am pus retata ela inca nu sa uscat cernealasi tu hop
la 02.11.2010, 00:51
la 02.11.2010, 02:00
buna, buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking