Friptura de porc cu ciuperci cu otet balsamic de sofran

Postat de mitinita in Pui
7 Oct 2014 | 2762 vizualizari
Friptura de porc cu ciuperci cu otet balsamic de sofran

Un sos de ciuperci, acompaniaza foarte bine friptura de porc. Puteti inlocui otetul balsamic de sofran cu un otet de 5%, eventual cu unul cu mere.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru friptura:
  • 4 felii de carne de porc fara grasime
  • 1 lingura de amestec de condimente grill Kotanyi
  • 500 gr de champignon
  • 1 lingura de otet balsamic cu sofran
  • sare si piper
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • Ingrediente pentru orez:
  • 1 cana de orez
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 1 lingura de legume uscate Kotanyi
  • putina sare

Mod de preparare

Cu cel putin jumatate de ora inainte de a praji carnea, o batem cu un batator de carne,pana ajungem la grosimea dorita.

Punem condimente pe fiecare bucata si o lasam deoparte la frigider.

Pentru garnitura de orez,punem la fiert o cana de orez cu o cana si jumatate de apa,impreuna cu legumele uscate si sarea. Cand incepe sa fiarba dam focul mare pentru cinci minute,apoi il punem la minim si lasam inca 10 minute,apoi stingem focul.Mai lasam deoparte inca 10 minute inainte de a servi.

Revenim la carne si la sosul de ciuperci. Acestea se curata si se feliaza.

Infierbantam o tigaie non stick (eu am folosit una de ceramica) si punem cativa stropi de ulei,doar cat sa fie pe toata suprafata tigaii. Punem bucatile de carne. Daca tigaia nu este prea incapatoare,le prajim pe rand. Nu le lasam sa se lipeasca una de cealalta,caci riscam sa le inabusim in loc sa le prajim.

Prajirea se face la foc mare. Lasam sa se faca pe o parte,apoi intoarcem pe cealalta. Nu intepam bucatile de carne,ca sa nu se scurga sucurile din ea si sa ramanem cu o friptura uscata.

Dupa ce s-a prajit carnea,o punem deoparte. 

In tigaia in care s-a prajit carnea,adaugam o lingura de ulei si apoi punem ciupercile. Le lasam sa se caleasca.

Amestecam putina apa rece cu amidonul. Cand ciupercile lasa apa,adaugam si amidonul si amestecam pana se ingroasa.

La sfarsit,adaugam si otetul balsamic si piper negru proaspat macinat.

Servim friptura cu garnitura de orez si cu ciupercile calite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu ciuperci cu otet balsamic de sofran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

Postat de panacris

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate...

Citeste continuarea

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

Postat de Doinavar

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2014, 08:44
Cineva a furat din porţie, am văzut eu urmele alea de picături. )
Miti, exact cum mi-a recomandat mie medicul să mănânc dis-de-dimineaţă.
la 07.10.2014, 08:44
Asa da,mai vorbesti si pe limba mea...
la 07.10.2014, 08:47
Eu ce sa mai zic , de acord cu antevorbitorii
la 07.10.2014, 08:50
Padre, iesea si un detectiv bun din tine :)
la 07.10.2014, 08:50
Cleme, coastele au ramas la macelarie

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking