Fursecuri aromate si glazurate

Postat de Valclaudia in Dulciuri
28 Mar 2014 | 4062 vizualizari
Fursecuri aromate si glazurate

Ingrediente

Aluat:

  • 500 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 120 gr. zahar pudra
  • 2 oua +1 albus
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca 30 gr. coaja de portocala confiata
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 praf de sare

Glazura+ decor

  • 30 ml frisca lichida
  • 150 ciocolata amaruie
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Trecem nuca si coaja de portocala confiata prin robot.

Amestecam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul (+ zaharul vaanilat), apoi cu 2 oua intregi+1 albus,nuca macinata si coaja de portocala.

La final adaugam faina, framantam totul cca 10 minute, intindem aluatul pe masa de lucru, decupam fursecurile cu formele dorite si le asezam in tava tapetata cu harie de copt.

Le coacem la temperatura moderata pana se rumenesc usor.

Dupa ce s-au racit le decoram cu un strat de glazura (topim ciocolata in frisca lichida la foc mic) si bombonele colorate.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri aromate si glazurate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Postat de Valclaudia

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am...

Citeste continuarea

Briose cu banane si ciocolata

Postat de RuxyRux

Briose cu banane si ciocolata

Se fac pudra la blender migdalele si fulgii de ovaz, apoi se adauga cacaoa, banana, vanilia, siropul de artar, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Umplem formele de briose cu aluat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 22:05
la 28.03.2014, 22:09
ce faine sunt,as papa si eu
la 28.03.2014, 22:19
la 28.03.2014, 22:19
la 28.03.2014, 22:20
ti-au iesit foarte frumoase!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking