Fursecuri cu jeleu

Postat de bitza in Prajituri
9 Ian 2011 | 5819 vizualizari
Fursecuri cu jeleu

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g unt/margarina
  • 100 g zahar(pudra)
  • 1 galbenus
  • 2 linguri suc de portocale/lamaie
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • +
  • 100 g jeleu(eu am avut de prune)

Mod de preparare

Galbenusul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga untul/margarina moale si se continuua mixarea.
Se pune sucul de portocala/lamaie,vanilia si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina si se framanta aluatul 5 min,apoi se baga la frigider,in acest timp se scoate din 10 in 10 minute si se framanta.

Dupa 30 de minute se scoate aluatul si se formeaza 20-22 bilute,care se aseaza intr-o tava pe hartie de copt.Cu ajutorul unui cutit se formeaza gropite in mijloc.

Se da tava la cuptorul preincalzit 15 min,apoi se lasa la racit.
Fiecare gropita se umple cu jeleu,puteti sa le umpleti in momentul servirii!

OBS:In timpul coacerii se mai lasa fursecurile si este bine sa mai apasati din cand in cand,cu coada cutitului pentru a ramane gropita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Postat de simona72

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se...

Citeste continuarea

Tort Coronita

Postat de Ela68

Tort Coronita

Mod de preparare blat : 1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua. 2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare. 3. Faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 18:34
minunata reteta dar si prezentarea ma uimeste intotdeauna felicitari Andreea
la 09.01.2011, 18:34
sunt printre primele, deci ma pot servi!!!
la 09.01.2011, 18:36
la 09.01.2011, 18:38
va multumesc
la 09.01.2011, 18:38

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking