Gem de prune

Postat de postavaru in Dulceata / Gem
13 Oct 2011 | 3950 vizualizari
Gem de prune

Continuam sirul proviziilor pentru iarna :).

Ingrediente

  • 10 kg prune bine coapte
  • 3 kg zahar

Mod de preparare

Spalam bine prunele. Le curatam de samburi. iar apoi le dam pe masina de tocat sau in robot. Amestecam prunele tocate cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.

Fierbem gemul pana incepe sa iaba consistenta dorita. Eu l-am fiert cam 4 ore, pe foc cu lemne. Ca sa testam consistenta punem cu lingura cateva picaturi de gem pe o farfurioara. Lasam sa se raceasca si daca nu curge cand inclinam farfuria, inseamna ca a fiert destul.

Luam gemul de pe foc si il punem in borcande spalate si sterilizate. Capsam si intoarcem borcanele pe capac. Le invelim intr-o patura si le lasam pana cand s-au racit (de obicei pana a doua zi).

Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita sau camara si asteptam cu nerabdare sa vina iarna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2011, 22:58
Excelent
la 13.10.2011, 22:59
Ancuto,tare-mi place dar nu pot sa mananc ca mi-e foame si vreau mancare
anul asta n-am gasit prune bune pentru gem si am vrut sa fac o portie ca-i tare bun
la 13.10.2011, 23:24
Multumesc Miuta
la 13.10.2011, 23:26
Dia iti dau si mancare, daca vrei
Si eu am crezut ca nu mai fac anul asta. L-am facut de vreo 2 saptamani, dar nu am avut timp sa-l postez
la 13.10.2011, 23:36
am facut anul trecut portie dubla ,asa ca am...e un gem delicios!!!!!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking