Ingrediente
blat gofre:
- 250 gr de margarina sau unt
- 250 gr de zahar
- 1 pachetel de zahar vanilat
- 5 oua
- 500 gr de faina
- 1 pachet de praf de copt
- 500 ml de lapte
- 1 fiola de esenta de rom
- crema:
- 250 gr mascarpone
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
Mod de preparare
Compozitia de gofre:se bat ouale si se amesteca cu zaharul si margarina sau untul ptr a obtine o pasta fina.Se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.Se pune faina si praful de copt si se amesteca bine.La final se adauga laptele si se amesteca bine apoi se pune cate putin din compozitie in forma ptr gofre.Se face crema astfel:se separa albusul de galbenus,galbenusurile se freaca bine cu 2 linguri de zahar si plicul de zahar vanilat pana devine o pasta alba,apoi se pun cele 2 linguri de cacao si cutia de mascarpone.Se bat albusurile si se amesteca apoi cu compozitia de galbenusuri.Se pune crema peste fiecare gofra si se orneaza dupa preferinte cu frisca,ciocolata etc.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gofre cu mascarpone de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|