Gogosari a la Nico

Postat de nico15 in Muraturi
20 Feb 2011 | 6234 vizualizari
Gogosari a la Nico

Ingrediente

  • 5 kg de gogosari
  • 2 bucati de conopida
  • 1-2 bucati de varza rosie
  • 0.5 kg morcovi,
  • 200 g de pastarnac
  • 2-3 bucati de telina
  • 1.5 L otet
  • 2,5 - 3 L apa
  • 1 lingura de sare / 1 L lichid
  • 1 lingura de zahar / 1 L lichid
  • frunze de telina
  • boabe de : mustar, enibahar, piper frunze de dafin sare, zahar, hrean
  • 1 pachet de condimente pentru Muraturi 





Mod de preparare

Se spala si se curata gogosarii daca sunt stricati, se desface conopida in buchetele, se taie varza rosie in sferturi, morcovii se taie in rondele sau bare. Se pune compozitia lichida formata din otet si apa la fiert se adauga condimentele, sarea si zaharul si se lasa sa dea in clocot.

Dupa care introducem gogosarii pentru cateva secunde, sa-i oparim, observam ca gogosarii isi schimba culoarea dupa cateva secunde si noi ii putem scoate si aseza in borcanele deja pregatite. Se adauga conopida, morcovii, varza.

Deasupra se aseaza frunzele de telina, se mai lasa sa se racoreasca un pic compozitia lichida dupa care se pune in borcane. Se umple pana sus si se va cauta sa se puna ceva in varful borcanului pentru a preveni ridicarea muraturilor.

Mi-au iesit 1 borcan de 10 l, un altul de 5 l in care am pus si gogosari taiati in jumatati.

 Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ghebe murate

Postat de rocsi_1612

Ghebe murate

Buretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina sare si ii lasam asa jumatate de ora. Ii scurgem de aceasta apa si ii mai trecem pe sub un jet de...

Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Castraveti murati in saramura (reteta Motan)

Castravetii de marime potrivita se spala bine si se pun intr-o oala mare care sa-i cuprinda pe toti. Saramura se calculeaza in litri ca sa acopere castravetii din oala. Eu am pus castravetii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2011, 15:33
frumosi frumosi
la 20.02.2011, 15:41
vreau si eu gogosarii murati
la 20.02.2011, 16:10
Cam devreme , sau cam tarziu ptr reteta
A se retine , nu ?
la 20.02.2011, 16:12
Draga mea Onesta, am ramas asa de in urma cu retetele iti dai seama, incerc sa ajung la zi dar nu stiu cand de timpul este de vina.
Nico
la 20.02.2011, 18:22
un borcanel vreau si eu ca anul trecut nu am pus

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking