Gogosele exotice cu topping de sampanie
Postat de klausenburger in Prajituri
10 Iul 2009 | 4827 vizualizari
La o cafea si-o vorba de duh in bucatarie:
Asta-seara am avut chef de joaca in bucatarie. Si am ales sa ma joc cu orezul poate si pentru ca am scris din nou (in meseria mea) despre un bucatar vietnamez care iubeste Romania de doua ori. Dang Xuan Loc, sau Sony asa cum vrea sa i se spuna a venit in Romania in 1995 sa studieze petrochimia. A iubit tara asta si nu a mai plecat. A ramas la Pitesti.
Dupa cativa ani a iubit Romania inca o data, de astadata indragostindu-se de o romanca cu care s-a si casatorit. Au doi copii impreuna si au pus bazele primului restaurant cu specific vietnamez din Romania - Asia Flavour Company, care se afla in Pitesti pe strada Plevnei, la nr. 10.
L-am intalnit pe Sony alaturi de ambasadorul plenipotentiar al Vientamului venit in orasul meu pentru a stabili contacte universitare si de afaceri aici. M-a invatat despre lume si despre spiritul uman prin mancarea pe care a pus-o in farfurii, prin retele pe care mi le-a impartasit spre publicare. Pe mese ne-a asteptat nu doar cu mancarea gata, aburind, ci si cu bucatele de carton fin si frumos colorat pe care a tiparit 14 din invataturile lui Buddha, pentru ca omul nu traieste doar cu paine si apa ci mai ales cu vorbe de duh si asta pe toate meridianele lumii.
M-a inspirat acest om intr-atat incat azi, eu care nu ma dau in vant dupa orez, l-am transformat in ceva dulce. Ii dedic aceasta reteta lui si familiei lui desi nu stie de dedicatia mea asa cum v-o dedic si voua cei ce ma cititi aici. E un fel de a-i multumi acestui om pentru caldura umana pe care a transmis-o atunci cand mi-a vorbit despre Romania si despre Vietnam.