Ingrediente
- 20 chiftelute din carne de curcan
- 500 gr eierspatzle -taitei svabesti cu ou proaspeti
- 200 gr sunca presata
- 200 gr cas razuit
- 200 gr smantana
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei masline
- nucsoara
- scortisoara
- fulgi chili
- sare
- rosii
- busuioc verde
Mod de preparare
Se fierb taiteii in apa cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj .
Se topeste untul + uleiul intr-o craticioara . Puneti smanatana , jumatate din casul razuit si putina nucsoara , scortisoara , sare. Amestecati si trageti de pe foc imediat ce casul s-a incorporat .
Se tapeteaza o tava ceramica cu unt si pesmet si se pun taiteii in ea .
Asezati deasupra taiteilor chiftelutele si sunca feliata .
Turnati sosul alb deasupra .
Presarati restul de cascaval razuit si fulgii de chili .
Dati la cuptor pentru gratinare 15 minute .Este gata cand a inceput sa se rumeneasca .
Serviti preparatul cald decorat cu rosii si frunze de busuioc verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu chiftelute de curcan si eierspatzle" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|