Gulas de pui reteta de tocanita simpla si delicioasa

Postat de papabundetot in Pui
14 Sep 2013 | 35553 vizualizari
Gulas de pui reteta de tocanita simpla si  delicioasa

Gulas de pui reteta de tocanita simpla si  delicioasa Se pare ca vremea asta mai racoroasa de afara ma inspira sa revin la origini,in ce priveste gustul preparatelor mele.Gulasul asta e un fel de mancare cu care am crescut,pe care cred ca stiam sa il fac si in perioada in care inca nu mergeam bine in picioare :) ) si pe care il ador,mai ales acum ca a venit vremea mai rece si pentru ca de mult nu am mai mancat mancare traditionala,eu fiind adepta unor alte gusturi mai…exotice sa le spun.

Ingrediente

  • Ingrediente Gulas de pui reteta de tocanita simpla si  delicioasa
  • Am folosit:
  • 6 pulpe de pui fara os si piele
  • 1/2 carnat afumat de casa
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • o lingurita chimen
  • 2 linguri boia
  • ulei de floarea soarelui
  • 1,5 L supa de pui
  • 4 morcovi mai mici
  • 3 ardei iuti
  • smantana
  • galuste de faina (2 oua,6 furculite de faina)

Mod de preparare

Cum se prepara Gulas de pui reteta de tocanita simpla si  delicioasa

Am spalat si taiat in cubulete pulpele de pui si le-am lasat deoparte.

Ceapa am tocat-o marunt si impreuna cu usturoiul le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si le-am lasat acolo pana s-au rumenit usor.Am adaugat apoi 2 linguri generoase de boia si am amestecat bine.Morcovii i-am taiat in 2 pe lungime si apoi felii,carnatul l-am taiat in bucatele mici,ardeiul iute l-am taiat marunt si toate acestea impreuna cu chimenul si dafinul le-am adaugat peste ceapa calita,am lasat 1 minut apoi am adaugat si carnea,am lasat-o sa se caleasca putin apoi am adaugat o parte din supa de pui,cat sa acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic.Pe masura ce apa scadea am mai adaugat supa in asa fel incat carnea sa fie mereu jumatate acoperita de lichid.

Separat am trecut la galuste care sunt delicioase si care se fac si foarte usor.Am pus o oala cu apa si sare la foc,si am lasat-o sa dea in clocot.Intr-o farfurie adanca am batut 2 oua,apoi am adaugat pe rand faina (eu am pus cu furculita) am pus in total pana la final cam 6-7 furculite cu varf de faina alba,se amesteca bine de tot sa nu fie nici o cocoloasa,iar ca si consistenta aluatul de galuste trebuie sa fie nici tare,nici moale.Cu cat aluatul e mai tare cu atat si galustele vor fi mai tari.Eu prefer aluatul ceva mai moale si obtin intotdeauna galuste extrem de pufoase.Dupa ce am finalizat aluatul,am format galustele cu o latura a furculitei si pe rand le-am scufundat in apa care clocotea.Le-am lasat cam 7-8 minute la fiert (se pot taia in jumatate si verifica daca au fiert),apoi le-am strecurat de apa si le-am pus peste gulasul de pui.Am mai adaugat la gulas putina apa din cea in care au fiert galustele si am mai lasat mancarea sa dea un clocot ca si galustele mele sa primeasca gustul delicios al gulasului.
Am servit cu smantana si patrunjel tocat foarte fin.Perfect pentru vremea asta!

Serviti alaturi de salata de rosii sau muraturi asortate. Recomandam si tocanita de vitel

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de pui reteta de tocanita simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui

Postat de mirela0911

Reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui

Cum se prepara reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui Se spala muschiuletii de pui si se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se sterg cu prosoape absorbante....

Citeste continuarea

Pui la ceaun

Postat de Constelatialeu

Pui la ceaun

Spalam si transam puiul in bucati mai mici si il punem in tuci cu ulei si 1/2 cana apa. Cat se prajeste puiul spalam rosiile, le curatam de coaja si le taiem mai mari, la fel si cu ardeiul, il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 18:12
Aştept să ajung în zona din ţară unde se face gulas adevărat, să-l simt cum e la el acasă, căci prin restaurante nu iese ca acolo. Probabil că tu, Dana, crescând cu el, ştii micile sescrete şi iese aşa cum trebuie.
la 14.09.2013, 18:19
la 14.09.2013, 18:36
Excelent!
la 14.09.2013, 18:48
Buna mancarica!!! Si mie imi place tare muuult!!
la 14.09.2013, 19:14

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking