Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi

Postat de TAB1TA in Vita
22 Mar 2013 | 5063 vizualizari
Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi

De cand am gatit prima data gulas si mi-a iesit exact asa cum ii stiam eu gustul, savuros si gustos, il fac de cate ori am ocazia si incerc sa-l combin cu ce am la indemana. De data asta m-am gandit la un piure de cartofi si morcovi. De morcovi mai mult pentru culoare, dar si pentru gust.

Ingrediente

  • 400 g gulas de vita
  • 2 catei usturoi
  • 12 cartofi (mai mici)
  • 2 morcovi
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel.

Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii.

I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit.

Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine.

Carnea am spalat-o, am sters-o, am condimentat-o.

Am pus-o in tigaia incinsa in care am pus o lingura de ulei de masline.

Am lasat-o sa se caleasca pana cand culoarea a devenit albicioasa.

Am adaugat usturoiul taiat in patru.

Am lasat in continuare la foc mic si am amestecat din cand in cand pana a scazut toata zeama.

Am adaugat apa cat sa o acopere, am pus capacul si am lasat in continuare la foc mic inca 45 de minute.

Se verifica din cand in cand daca mai e nevoie de putina apa ca sa nu se arda.

Se verifica cu furculita daca carnea e gata.

Se serveste impreuna cu piureul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Postat de Sylvia

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de vita

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2013, 19:33
Papa buna
la 22.03.2013, 19:37
la 22.03.2013, 19:51
Bunatati, bunatati...
la 22.03.2013, 19:59
la 22.03.2013, 20:00

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking