Gulas - paprikas

Postat de Zamfira in Mancaruri cu carne
30 Sep 2012 | 8161 vizualizari
Gulas - paprikas

O mancare traditionala ungureasca, foarte picanta....aroma, culoare, voie buna si un pahar de vin rosu!!! :D

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc sau vitel
  • 1 -2 carnati de casa afumati
  • 1 ceapa mare (rosie)
  • 1-2 ardei kapia
  • 1-2 ardei gras verde
  • 2-3 rosii
  • 5-6 cartofi
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei foarte iuti
  • 1 lingurita chimen
  • 3-4 foi de dafin
  • sare, piper
  • ulei sau 1-2 linguri untura
  • patrunjel verde

Pentru zdrente (mici paste moi): 8 linguri faina,1 ou, sare

Mod de preparare

Spalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final adaugam 2 lingurite de boia dulce.

Spalam si curatam legumele, le taiem cubulete si impreuna cu chimenul, foile de dafin le adaugam in oala. Punem sare si piper dupa gust. Turnam supa de casa peste toate ingredientele si fierbem gulasul pana cand carnea si legumele sunt fierte. In final adaugam zdrentele si patrunjelul verde tocat marunt. 

Zdrentele: amestecam faina cu oul intreg si putina apa si sare. Fierbem apa cu sare si fie rupem bucatele mici de aluat si-l aruncam in apa care clocoteste, fie folosim acel gratar din imagine. Timp de fierbere 10 minute, apoi le strecuram si stropim cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas - paprikas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de naut cu carnati

Postat de MotanLaOale

Mancare de naut cu carnati

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata...

Citeste continuarea

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

Postat de privatelaura

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar: Ceapa verde, usturoiul se curata, se spala si se toaca rondele, iar mararul spalat se toaca marunt, marunt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2012, 18:43
Ioi ce bun!
la 30.09.2012, 18:45
la 30.09.2012, 18:51
la 30.09.2012, 18:55
Buuuuuun!
la 30.09.2012, 18:56
Oooo ce bunatate!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking