Iahnie cu ciolan și cârnați de casă

Postat de CulinaryRainbow in Mancaruri cu carne
18 Dec 2013 | 3483 vizualizari
Iahnie cu ciolan și cârnați de casă

Da... cam asta-i place românului. Mai ales iarna. :) Eu am preparat-o de dor, pentru că n-am mâncat așa ceva de mai bine de doi ani. Nu știu de unde provine cu adevărat această rețetă și de ce este numită, mai nou, mâncare națională, însă știu că primii care au început să prepare fasolea au fost americanii, mai exact indigenii.

Ingrediente

  • Și-avem nevoie de:
  • 1 kg fasole ( bob mare )
  • 500 g ciolan afumat
  • 300 g cârnați de casă afumați
  • o lingură untură
  • o lingură cu miere
  • o ceapă sănătoasă
  • două foi de dafin ( nu mai mult, pentru că amărăște )
  • 2 morcovi potriviți
  • 1,5 l bulion făcut acasă
  • o lingură cu vegeta
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Înainte de toate, fasolea se lasă în apă rece peste noapte.
   Eu am o cratiță din fontă pe care îmi place s-o folosesc când nu-i vreme de ceaun; înafară de asta, modul de preparare este foarte simplu.
   Nu prăjesc nimic. Pun ciolanul și cârnații la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, împreună cu mierea, untura, o foaie de dafin și puțină apă. Adaug fasolea aleasă ( dacă este cazul ) și spălată bine, apoi ceapa și morcovii tăiate julién, cealaltă foaie de dafin și bulionul cât să le acopere. Bulionul va scădea, deci, restul îl voi adăuga treptat. Durează câteva ore bune până e gata. :)
   Condimentele le adaug cu 10 minute înainte de-a scoate preparatul din cuptor iar verdeața tocată, la servire. Am pus alături și câțiva castraveți murați și pâine de casă.

    Poftă s-aveți! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie cu ciolan și cârnați de casă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de creier de porc pane

Postat de Caty

Reteta de creier de porc pane

Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane Am lasat creierul sa se dezghete si l-am tinut in apa rece, jumatate de ora. L-am scos usor si l-am pus in alt vas cu apa rece, incercand...

Citeste continuarea

Dovlecei si rosii umplute

Postat de aliliana

Dovlecei si rosii umplute

Legumele se spala, se curata, se toaca.  Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior. Intr-o tigaie se pune la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2013, 12:11
Tulai Rita,ce dezmat la tine pe masa
la 18.12.2013, 12:21
bun preparatul
la 18.12.2013, 12:45
au au ce bunatate
la 18.12.2013, 14:01
buna mancarea ta Rita
la 18.12.2013, 14:07
Adica tu le faci si nu mananci dar ne aduci sa mancam noi?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking