Icre Arici

Postat de housy in Aperitive / Garnituri
27 Iun 2010 | 8212 vizualizari
Icre Arici

Intodeauna ornez asa icrele, in memoria bunicului meu care facea asta mereu, bucatar fiind de meserie

Ingrediente

  • 3-4 linguri cu icre (pastrate in borcan la frigider cu sare)
  • 4 linguri cu gris
  • 12-15 linguri cu apa
  • zeama de lamaie (1/2 lamaie)
  • putin piper alb

Mod de preparare

- se fierbe grisul pana se ingroasa

- se da la racit

- apoi se mixeaza grisul cu icrele, adaugand pe parcurs si zeama de lamaie

- pentru a deveni mai albe is mai spumoase, se poate adauga putina apa RECE in timp ce mixati

PENTRU ORNAT:

- un cutit cu lama lata

- 5-7 masline negre mari, pe care le taiati felii 

- 4 boabe de piper negru

- 2 fasii inguste de gogosar (murat sau nu)

- dati forma ariciului (ca-n poza)

- infigeti feliutele de masline  (preucm tepii ariciului)

- puneti ochisorii, boticul si codita din boabele de piper

- gogosarul pentru a diferentia capul de restul trupului

                                                                        Ideal pentru copilasi ! !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre Arici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tapas cu jambon

Postat de sufletista

Aperitiv tapas cu jambon

Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine. Intr-un bol...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Postat de MotanLaOale

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Chiftele : Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2010, 13:35
frumos arici...dar si gustos
la 27.06.2010, 13:52
foarte frumos si cum l-ai facut dar mai ales motivul pentru care l-ai facut asa...
la 27.06.2010, 15:00
Tare frumos arata ariciul tau!! Super chiar.
la 27.06.2010, 17:36
foarte frumos ariciul tau
la 27.06.2010, 19:32
ce arici.....

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking