Iepure cu ciuperci champinion

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
19 Mai 2010 | 7412 vizualizari
Iepure cu ciuperci champinion

Este una din retetele clasice ale bucatariei franceze, o mancare aromata si simplu de realizat care impaca toate gusturile .

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de
  • 4 bucati mari de carne de iepure,
  • o lingura de faina,
  • 300 grame de ciuperci champinion, 
  • 50 ml vin alb,
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline,
  • o lingura de boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • verdeata in functie de preferinta.

Mod de preparare

 spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam  si le trecem printr-un strat fin de faina.

 Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam la foc mic.

   Lasam sa clocoteasca la foc mic carnea, acoperita cu capac timp de 15-20 minute. Dupa aceea adaugam ciupercile si mai lasam cu capac pret de 10 minute, nu am mai completat cu apa ca au lasat ciupercile. Lasam sa scada apa, mai dragem cu condimente la final daca trebuie si adaugam o lingura de verdeata maruntita ( telina si salvie am pus eu ) .

Se serveste cald cu ce garnitura doriti, eu am facut cartofi piure e data asta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu ciuperci champinion" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

Postat de Doinavar

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

Dovleceii curatati i-am taiat in doua si i-am scobit, am scos cotoarele ardeilor. (Puteti sa umpleti doar dovlecei sau ardei, ce si cum aveti.) Am curatat morcovul, ceapa si prazul si le-am...

Citeste continuarea

Musaca de vinete

Postat de cristeena20

Musaca de vinete

- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa.  - Apoi le scoatem pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2010, 17:51
Ce bunatate ai facut tu aici.Asa ca vin cu tot cu furculite.
la 19.05.2010, 18:08
Sylvia chiar ma gandeam ce sa pap eu bun de la tine! si tu mi-a gatit verisorul!glumesc si eu din cauza numelui, arata delicios si fiindca am si mancat asa ceva stiu sigur ca e o mancare savuroasa la care precis ai primit multe laude de la mancaciosi.
la 19.05.2010, 18:24
foarte bun
la 19.05.2010, 18:26
sincer Epurasha nu am nici o sensibilitate la a manca carne de iepure aici , daca il gasesc mereu bucati e la fel ca oricare ata carne, e drept ca daca ne gandim la cel cu blanita ne cam taie pofta . ai fost foarte simpatica , pupici .
la 19.05.2010, 18:26
Roxana si Silvioara va multumesc

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking