Ingrediente
- 1 iepure de 1,200-1,400 kg portionat
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- 1 tija de telina
- 1 pahar vin alb
- circa 30 gr unt
- ulei de masline,sare,piper,2 foi de dafin
- 700 ml passata de rosii
- 1 cutie rosii cubulete
- optional cativa cartofi
Mod de preparare
Spalati bucatile de carne si le uscati cu un prosop de hartie,apoi le puneti cu untul si 3-4 linguri de ulei de masline pe foc potrivit pana carnea se albeste si scade apa pe care o lasa.
Intre timp curatati legumele si le tocati marunt,apoi le puneti in cratita peste carne si le innabusiti impreuna cateva minute,dupa care stingeti cu vin alb.
Cand vinul s-a evaporat adaugati passata de rosii,cubuletele si subtiati cu putina apa sau supa vegetala,apoi lasati sa fiarba la foc mic pana carnea este fiarta si sosul a scazut.
In timpul fierberii adaugati sare,piper dupa gust si daca doriti puteti pune si 3-4 cartofi sa fiarba in sos(se pun 20-30 de minute inainte de a lua oala de pe foc).
10-15 minute inainte de a stinge focul adaugati 2 foi de dafin.
Cu sosul obtinut puteti pregati cate o portie de paste.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|