Iepure cu sos de rosii

Postat de lilik in Mancaruri cu carne
4 Iul 2013 | 7430 vizualizari
Iepure cu sos de rosii

Daca nu ati incercat inca carnea de iepure cu sos,acum este momentul...Eu pana acum cativa ani eram convinsa ca nu imi place iepurele,mai mult din mila cred,dar de cand l-am gustat s-a catarat in topul preferintelor mele culinare.Dar acum sa trecem la treaba...

Ingrediente

  • 1 iepure de 1,200-1,400 kg portionat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 pahar vin alb
  • circa 30 gr unt
  • ulei de masline,sare,piper,2 foi de dafin
  • 700 ml passata de rosii
  • 1 cutie rosii cubulete
  • optional cativa cartofi

Mod de preparare

Spalati bucatile de carne si le uscati cu un prosop de hartie,apoi le puneti cu untul si 3-4 linguri de ulei de masline pe foc potrivit pana carnea se albeste si scade apa pe care o lasa.

Intre timp curatati legumele si le tocati marunt,apoi le puneti in cratita peste carne si le innabusiti impreuna cateva minute,dupa care stingeti cu vin alb.

Cand vinul s-a evaporat adaugati passata de rosii,cubuletele si subtiati cu putina apa sau supa vegetala,apoi lasati sa fiarba la foc mic pana carnea este fiarta si sosul a scazut.

In timpul fierberii adaugati sare,piper dupa gust si daca doriti puteti pune si 3-4 cartofi sa fiarba in sos(se pun 20-30 de minute inainte de a lua oala de pe foc).

10-15 minute inainte de a stinge focul adaugati 2 foi de dafin.

Cu sosul obtinut puteti pregati cate o portie de paste.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de iepure cu ciuperci la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612

Tocanita de iepure cu ciuperci la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Spalati bine carnea de iepure, o taiati bucati mai mari. Ceapa verde o taiati rondele, la fel si morcovul decojit. Rosiile le tocati marunt. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Conectati...

Citeste continuarea

Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express

Postat de merisor67

Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express

Pregătim carnea, curățând-o și porționând-o, apoi o stropim ușor cu zeamă de lămâie și presărăm peste ea sare și piper. O lăsăm la rece 20-30 de minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2013, 11:11
minunat arata
la 04.07.2013, 11:23
mmm iepure .wooowww imi place!!!!!!!
la 04.07.2013, 11:24
tare bine arata
la 04.07.2013, 11:46
la 04.07.2013, 12:07
Ce bine arata!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking