Ingrediente
- 1 iepure
- 2 morcovi
- 2-3 catei de usturoi
- 10 masline verzi
- 1 lingura de capere
- 3-4 cartofi
- vin alb,sare, piper,rosmarin
- 1 ceapa(facultativ)
Mod de preparare
transam iepurele si curatam legumele.
punem intr-o tigaie putin ulei si usturoiul intreg,iar cand incepe sa se rumeneasca punem carnea si o intoarcem pe toate partile,apoi punem deasupra cca 1/2 pahar de vin si lasam sa se evapore.
luam o tava si asezam carnea,punem cartofii taiati in 4,morcovul felii,maslinele,capere,ceapa taiata in 2 sau 4,presaram sare ,piper si putin rosmarin.punem deasupra un pahar si jumatate de vin si unul de apa,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° cca 1 ora,dar controlam din cand in cand si intoarcem carnea.
daca scade lichidul din tava mai punem 1 pahar jumatate apa,jumatate vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|